Пътуване в снимки, видео разходка сред природните забележителности и историята на

...
Пътуване в снимки, видео разходка сред природните забележителности и историята на
Коментари Харесай

Презентират първия български морски курорт в Букурещ и Варшава

 Пътуване в фотоси, видео разходка измежду природните забележителности и историята на курорта Св. Св. Константин и Елена - това ще предложи на интернационалната аудитория през ноември пътуващата мултимедийна експозиция, отдадена на първия български морски курорт. Букурещ и Варшава са европейските столици, където изложбата ще гостува тази седмица.

На 12 и 13 ноември повече от 40 черно-бели, цветни фотогафии и рисунки, обединени под заглавието " Първи стъпки в пясъка ", както и книгата " Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация " ще бъдат показани в Българския културен институт във Варшава и в букурещкия клуб са събития " Coroana Cismgiu ", със съдействието на посолствата на република България в двете страни и с финансовата поддръжка на Община Варна. На 21 ноември в Мюнхен естествените благосъстояния на курорта и опциите му като място за балнео, уелнес и кулинарен туризъм ще бъдат презентирани на среща, отдадена на България като СПА дестинация.

За посетителите е готова и видео разходка в актуалния курорт, от която ще научат за лековитата минерална вода, за потреблението й като източник на здраве и сила, за актуалните балнео, СПА и уелнес центрове в курорта и предлаганите лечебни стратегии и лечения за рехабилитация.

Фотографската част от изложбата е с фрагменти от интервала 1910-2018 година от архива на Народна библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ", Държавна организация " Архиви ", Регионална библиотека " П. Славейков " – Варна и цифровия фонд на курорта Св. Св. Константин и Елена. Проектът " Международна пътуваща фотографска експозиция " се осъществя за втора поредна година. Досега изложбата е гостувала в Берлин, Прага, Москва и Виена. Догодина представянето й ще бъде в страни от Близкия изток.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР